Gazetka Biedronka to nieodłączny element planowania zakupów dla wielu Polaków. Regularne promocje na artykuły spożywcze, chemię gospodarczą i inne...
Czytaj WięcejMenu Brunch
Powrót do bufetów | Wyświetl menu w formacie PDF
Możesz również rozważyć:
- Świeżo parzona kawa zwykła i bezkofeinowa z różnymi herbatami, śmietanką, cukrem, sztucznym słodzikiem, filiżankami do kawy i mieszadełkami @ $2.00 za osobę.
- Schłodzone karafki soku pomarańczowego Tropicana i soku żurawinowego Ocean Spray @ 1,75 USD za osobę.
- Świeżo wypiekane Quiche 9" z wybranym nadzieniem @ 24,95 USD za sztukę. (przygotowane w szklanym naczyniu Pyrex)
Podstawy
Kosz Pieczywa
Świeżo wypiekane bajgle * mini croissanty * chleb bananowo-orzechowy
Gorący bufet śniadaniowy
Puszysta jajecznica
Texas Style French Toast z syropem klonowym
Apple Wood Smoked Bacon
Grillowana kiełbasa śniadaniowa
Ziemniaki smażone w domu
Świeżo przygotowane sałatki dekorowane na porcelanowych półmiskach
Sałatka z tuńczyka * Sałatka z kurczaka
Sałatka makaronowa Vinaigrette
Wiosenna zielona sałatka z prażonymi migdałami i mandarynkowymi pomarańczami
Lekki cytrusowy sos winegret
Świeże owoce i sałatka jagodowa
$19.95 za osobę / Minimum 35 osób
Wliczone w cenę pakietu:
- Standardowe jednorazowe talerze, przybory kuchenne, serwetki.
- Naczynia do zapiekania ze stali nierdzewnej, steryno, naczynia do serwowania.
- Wszystkie zimne dania serwowane na białych porcelanowych półmiskach.
Bufety brunchowe 1
Bufet Brunchowy "Trochę bardziej lunchowy"
Sałatka z kuskusem izraelskim, szpinakiem, jagodami i orzechami włoskimi
Świeża sałatka z mozzarellą z plasterkami pomidorów winogronowych, lekki sos Pesto
Świeże owoce i jagody
Różne kanapki z mini croissantami
(sałatka z krewetek, sałatka z kurczaka, sałatka jajeczna)
Wybór jednego dania z makaronu
Ravioli z suszonymi pomidorami i serem mascarpone w sosie śmietanowym z pieczonej papryki
Mezze Rigatoni Ala Vodka z grillowanym kurczakiem, groszkiem i prosciutto
Tortellini Alfredo z serem trójkolorowym i świeżymi warzywami
Penne z gotowanym szpinakiem, suszonymi pomidorami, sercami karczochów w bulionie z pieczonym czosnkiem i pomidorami
Różne rodzaje świeżo wypiekanych Quiche
Frittata z białek jaj ze szpinakiem, grzybami i serem Feta
Grillowany łosoś we florentynie
Rolada z piersi kurczaka z brokułami Rabe, kruszoną kiełbasą i świeżą mozzarellą
Koszyk wypieków
Świeżo wypiekane mini croissanty * chleb bananowy z orzechami * mini owoce i sery duńskie
$26.95 za osobę / Minimum 35 osób
Wliczone w cenę pakietu:
- Standardowe jednorazowe talerze, przybory kuchenne, serwetki.
- Naczynia do zapiekania ze stali nierdzewnej, steryno, naczynia do serwowania.
- Wszystkie zimne dania serwowane na białych porcelanowych półmiskach.
Bufety brunchowe 2
"Deluxe Brunch Buffet
Sałatka izraelska z kuskusem, szpinakiem, jagodami i orzechami włoskimi
Świeża sałatka Mozzarella z plasterkami pomidorów winogronowych, lekki sos Pesto
Świeża sałatka Cezar
Świeże owoce i jagody
Świeży boczniak w plastrach z sałatą, pomidorami, cebulą i kaparami
Stacja Omlet
Nasz szef kuchni przygotuje świeże jajka i omlety na zamówienie dla Twoich gości!
Nadzienia: Lox, Bekon, Szynka, Szpinak, Brokuły, Pieczarki, Papryka, Cebula, Ser Feta, Ser Cheddar
Bekon wędzony drewnem jabłoniowym
Grillowana kiełbasa śniadaniowa
Zapiekanka domowa z jukon gold i słodkich ziemniaków
Koszyk wypieków
Świeżo wypiekane mini rogaliki * chleb bananowy z orzechami * różne rodzaje Rugelach * świeżo wypiekane bajgle
Gorące dania obiadowe
Grillowany łosoś teriyaki z salsą z mango
Do wyboru jedno danie z kurczaka
Jeden makaron do wyboru
$32.95 za osobę + koszty szefa kuchni / Minimum 35 osób
Wliczone w cenę pakietu:
- Ulepszone talerze jednorazoweDeluxe, przybory kuchenne, serwetki.
- Naczynia do zapiekania ze stali nierdzewnej, palnik, naczynia do serwowania.
- Wszystkie zimne dania na białych porcelanowych półmiskach.
- Świeżo parzona kawa zwykła i bezkofeinowa, różne rodzaje herbat, śmietanka, cukier, sztuczny słodzik, filiżanki do kawy i mieszadełka.
- Schłodzone karafki soku pomarańczowego Tropicana i soku żurawinowego Ocean Spray.
Brunch to zestaw dań śniadaniowych i obiadowych serwowanych zazwyczaj od połowy do późnego ranka, łączący w sobie zarówno dania pikantne, jak i słodkie.
Termin ten pojawił się po raz pierwszy w 1895 r. w artykule w "Hunter's Weekly" jako apel o unormowanie późnego porannego posiłku, który zaspokoiłby potrzeby śpiochów i niedzielnych wiernych. Być może jego pierwotne znaczenie było wąskie, ale brunch to posiłek, który można interpretować na wiele sposobów, w zależności od regionu, w którym jest serwowany, oraz od osobistych upodobań.
Brunch może składać się z krótkiej listy dań lub obejmować rozbudowany bufet, może zawierać alkohol i nie jest już serwowany wyłącznie w niedzielne poranki.
Komentarze (0)